Новини - България

Министър Москов благодари на Спешна помощ
Прочетена: 279 пъти

Министерството на здравеопазването изказва своята благодарност към всички екипи на Центровете за спешна медицинска помощ в страната (ЦСМП), както и на Гражданска защита, МВР, ПБЗН, МО и АПИ за усилията, които са положили да осигурят достъп на линейките до пациентите в бедстващите райони.

"В условията на обявено бедствено положение, липса на електричество, непроходими и затворени пътища в цялата страна през последните дни (петък, събота, неделя), екипите на Спешна помощ бяха активно подпомагани от Гражданска защита, АПИ и МВР", се казва в съобщението на здравното ведомство. 

Общо 17 са родилките в цялата страна, които са потърсили спешна медицинска помощ, допълват от министерството.

 

В област Варна 4 родилки са транспортирани до болници с високо проходима техника, включително и на военноморските сили.

 

Бебе на 2 месеца и дете на 7 години с остра вирусна инфекция, както и 5 родилки от Добрич, са транспортирани със съдействието на екипи на Гражданска защита. В голяма част от затворените пътища изпълнението на адресите се осъществява само с високо проходима техника.

 

В област Монтана, в нощта на 7 януари, линейка аварира в преспите при извозване на родилка, изпратена е друга линейка, която успешно транспортира родилката в МБАЛ-Монтана.

 

Само за област Разград са приети 90 повиквания, сред тях 2 родилки и пациент с инсулт, на които успешно е оказана помощ благодарение на съдействието на АПИ и ПБЗН.

 

В област Силистра 3 родилки са транспортирани с тежка техника в МБАЛ-Силистра.

 

В област Шумен 1 родилка е транспортирана до Варна, а родилка от с. Венец е транспортирана в МБАЛ-Шумен със съдействието на екип на Гражданска защита.

 

Към момента няма необслужени адреси. Екипите на Спешна помощ продължават да работят в усложнената обстановка с помощта на всички институции.





Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития