Събития -

септември 2016

ПВСЧПСН
   
  
18 септември
Неделя
Международна конференция "Съвременна наука и практика при физиологичното раждане"
Софарма Бизнес Тауърс, Сграда Б, зала Изток
ул. Лъчезар Станчев 5
09:00 - 17:00 ч.

На 18.09.2016 г., неделя, от 9:00 ч. в Сграда Б на Софарма Бизнес Тауърс в София ще започне Международна конференция под надслов "Съвременна наука и практика на физиологичното раждане".

 

Организатор на събитието е Европейският проект за насърчаване на международното сътрудничество при провеждане на изследвания в областта на науката и технологиите – COST IS1405. Партньори на форума са Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ), Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" във Варна и акушерски кабинет "Зебра".

 

Поканени са представители на Министерството на здравеопазването, Комисията по здравеопазване към Парламента, НЗОК, Българското дружество по акушерство и гинекология и др. За конференцията са се регистрирали над 150 акушерки, акушер-гинеколози и студенти от цялата страна.

 

Лектори от здравни заведения и университети в седем европейски страни ще представят собствен научен труд и личен опит от въвеждането на изследванията в клиничната практика на физиологичното раждане. Пред българските специалисти ще говорят световноизвестни имена в изследователската работа зад добрите клинични практики във всяко от лечебните заведения, където се прилага медицина, базирана на доказателства. Целта на форума е най-модерните научни достижения, посветени на оптималната грижа при физиологично раждане, да стигнат до българските медицински специалисти, ангажирани в родилната грижа.

 

Пълната програма на събитието можете да видите на costconferencebg.eu.

 

Подробности за лекторите и темите са публикувани и на фейсбук страницата на събитието