Събития -

май 2016

ПВСЧПСН
      
     
14 май
Събота
Международен симпозиум по офталмология
гр. София, "Гранд хотел София", зала "София"
ул. Гурко 1
15:30 - 16:00 ч.

На 14 май, събота, от 15:30 ч., в Гранд Хотел София ще се проведе пресконференция по повод провеждащия се същия ден Международен симпозиум по офталмология.

 

Чуждестранни лектори, сред които и един от създателите на очния лазер проф. Джон Маршал от лондонската болница "Мурфилдс", ще представят най-новия и единствен по рода си лазер за лечение на сухата форма на макулна дегенерация (която води до загуба на централното зрение). Българските специалисти ще могат да се запознаят също с иновативна и неинвазивна ангиография на окото, но без използването на контрастно вещество, както и с най-новия модел вътреочна леща, която осигурява зрение на всички дистанции – близко, средно и далечно разстояние. Предвидени са и консултации на пациенти с тежки очни заболявания.

 

Освен проф. Маршал, в пресконференцията ще участват също:

  • Д-р Карл Клаес – един от водещите в Европа и в света витреален хирург, ръководител на отделението по витреоретинална хирургия (на т. нар. заден сегмент на окото) в болницата "Св. Августин" в Антверпен. 
  • Д-р Марко Пелегрини – офталмолог от очната болница в Милано "Luigi Sacco", който се е обучавал в Университета "Томас Джеферсън" във Филаделфия, САЩ. 
  • Д-р Анте Барисич – завеждащ отделението по катарактална хирургия в хърватската клиника "Свиетлост" в Загреб.