Събития -

май 2016

ПВСЧПСН
      
     
18 май
Сряда
Международен семинар "Ранно детско развитие – здравни и психологически подходи в работата с деца"
Дом на Европа
гр. София, ул. Раковски 124
09:00 - 15:00 ч.

На 18.05.2016 г., сряда, от 9:00 ч. в централата на Европейската комисия у нас - "Дом на Европа" ще се проведе международен семинар на тема "Ранно детско развитие – здравни и психологически подходи в работата с деца".

 

По време на семинара ще бъде представен уникален проект между АГ болница "Шейново", германската Клиника по детско-юношеска медицина в Марбург и българо-немската фондация "Приятели 2006" за оказване на домашна помощ на семейства с недоносени бебета и новородени с малофорации или увреждания. Мобилни екипи ще посещават родителите и ще ги консултират  в първите дни след изписването им от болницата.

 

На събитието гост-лектори ще бъдат проф. Х. Ремшмид, почетен директор на Клиника по детско-юношеска психиатрия и психотерапия към Philipps-Universität, Марбург, проф. д-р Р. Майер, директор на Клиника по детско-юношеска медицина, Марбург, и д-р Румен Велев, директор на II САГБАЛ Шейново, София. Сред гостите ще бъдат също проф. Боряна Слънчева, началник Клиника по неонатология СБАЛАГ "Майчин дом" и г-жа Ирмела Вийман, с голям принос за развитието на приемната грижа.