Новини - България

Медиците в Ловеч получиха забавените си възнаграждения
Прочетена: 88 пъти

Работещите в МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Ловеч са получили заплатите си за периода 1 февруари – 30 април, съобщиха от Министерството на здравеопазването, откъдето напомнят, че изплащанията на възнагражденията е вследствие на обещанието на здравния министър проф. Николай Петров по време на срещата в лечебното заведение на 14 юли 2017 г.

 

Направен е и превод към МБАЛ – Троян в размер на 6 хил. лв., като средствата са дължими за медикаменти и консумативи. Днес предстои зареждане на болничната аптека на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ с лекарства и консумативи на стойност 15 хил. лв. Разплатени са 17 хил. лв. за просрочени вземания по трудови договори на напуснали служители на ловешката болница.

 

„Частично са погасени просрочени дългове към кредитори и доставчици на услуги, възлизащи на няколко хиляди лева, с което настоящото ръководство на лечебното заведение показва воля за възстановяване на добрите взаимоотношения с контрагентите“, обясняват от министерството.

 

Продължават разговорите за разсрочване на стари вземания. От вчера всички запори са вдигнати. Идната седмица предстои подписването на договора за отпускане на кредит  между болницата в Ловеч и УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития