Новини - Свят

Медицинска сестра е заподозряна за убийството на повече от 60 бебета в САЩ
Прочетена: 398 пъти

Mедицинска сестра от Тексас, САЩ, е осъдена вчера за убийството на едно бебе и обвинена за смъртта на още 60, съобщава БГНЕС, като се позовава на американските власти. Присъдата на 66-годишната Женин Джунс, работила в детско интензивно отделение, идва близо 30-години след повдигането на обвиненията срещу нея, че през 1981 г. е убила преднамерено 11-месечното момченце Джошуа Сойер с фатална инжекция антиепилептично лекарство.

 

Към момента тя излежава две други присъди за престъпления, извършени през 1984 г. Тя е осъдена на 99 години затвор за убийството на 15-месечно момиченце с летална доза миорелаксант и за опит да убие друго едномесечно бебе с потенциално смъртоносна доза антикоагулантно лекарство. То обаче е оцеляло, като по чудо. Заради закон, влизащ в сила от другата година, обаче тя ще бъде отново пусната на свобода през март.

 

От прокуратурата в „Бексър каунти” обаче се заканват да я пуснат само при гаранция от 1 млн. долара и да направят всичко възможно да докажат и останалите й престъпления, за да направят невъзможно преждевременното й освобождаване.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития