Новини - В медиите

Mediapool.bg: Столичното болнично обединение свива загубите с 3 млн. лева
Прочетена: 439 пъти

Столичното обединение на девет болници в гражданско дружество ще завърши годината със загуба от около 2 млн. лв. или с близо 3 млн. лв. по-малко от миналата година, когато тя е била 5 млн. лв., съобщава информационният сайт Mediapool.bg. Данните са от запитване на медията към управителя на дружеството Красимир Ангарски.

"Направени са предложения за усъвършенстване на голяма част от дейностите, в резултат на което загубата от 5 млн. лева към 31 декември 2015 година за първите шест месеца на тази година вече е едва 989 000 лева. Очаква се болниците да приключат с над 3 млн. лева по-малка загуба в сравнение с миналата година. Евентуално на загуба ще приключи само една от деветте болници, докато към 31 декември миналата година на загуба са приключили 5 от тях", посочва Ангарски.

Той допълва, че за първите шест месеца на тази година средната брутна работна заплата на болничния персонал се е увеличила със 116 лева от 1037 на 1153 лева.

 

Става въпрос за болниците в карето около Александровска болница включително и тя - Майчин дом, белодробната болница "Св. София," детската болница "Проф. Иван Митев," инфекциозната болница "Проф. Иван Киров," болницата за лицево-челюстна хирургия, болницата по ендокринология "Акад. Иван Пенчев", както и болниците "Света Екатерина" и "Св. Иван Рилски", които бяха обединени през май миналата година. 

 

С пълния текст можете да се запознаете ТУК.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития