Новини - България

МБАЛ Бургас вече е университетска болница
Прочетена: 662 пъти

Преобразуването на болницата в Бургас от многопрофилна в университетска вече е факт, става ясно от последните промени, вписани в Търговския регистър на 6 декември.

 

През юли тази година с решение на Министерския съвет най-голямата болница в Югоизточна България получи статут на университетско лечебно заведение и трябваше да премине формална процедура по промяна на името. След приключването й, считано от днес, МБАЛ Бургас вече е УМБАЛ Бургас.

 

От вписаните промени в Търговския регистър става ясно също, че в длъжност ще встъпи и новият шеф на лечебното заведение д-р Мирослав Обрейков. Той беше избран за изпълнителен директор от новия Съвет на директорите, който на свой ред бе избран на последното общо събрание на акционерите.

 

В отделенията на бургаската болница от години се обучават специализанти по различни медицински специалности, но сега предстои и създаването на клиники. УМБАЛ Бургас ще работи в тясно сътрудничество с Медицински университет – София и УМБАЛ "Александровска", уточняват от лечебното заведение.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития