Новини - България

Мая Манолова призова жените да отделят време за профилактика
Прочетена: 324 пъти

За никого не е тайна, че и аз имам рак. Това сподели обмудсманът Мая Манолова предаването „Събуди се” на NOVA по повод включването ѝ в кампанията на Нана Гладуиш „Сърдечни приятелки”.

 

"Най-трудното е да вдъхнеш кураж на тези жени. Едно от най-трудните условия да победиш заболяването е да победиш волята си. Всичко е трудно, но когато си мотивиран и си решил че ще се пребориш и заради себе си и заради хората, които те обичат и обичаш, наистина е една идея по-лесно“, коментира Манолова.

 

"Най-много ми помогна подкрепата на близките ми. Да, може и те да са били уплашени и стресирани, но нито за момент не дадоха това да се разбере. Имам страхотна дъщеря и страхотен човек до себе си", каза още омбудсмана.  

 


Тя допълни, че първите няколко дни са били за нея най-големият ѝ кошмар. "Мисълта, че нося вина за тази диагноза, че не съм направила всичко, което е трябвало да направя. Бях бясна на себе си. Нека да кажа на всички жени - отделете този половин час за преглед, ако не за себе си, то поне за близките си хора. Този половин-един час може да спаси вашия живот”, призова Мая Манолова.

 

 

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития