Медицина на бъдещето -

Математическо моделиране подбира най-добрия ембрион
Прочетена: 311 пъти

Австралийски изследователи са постигнали успех в изпитването на нова техника за наблюдение на ембрионите, която би могла да повиши успеха на ин витро процедурите в бъдеще, информират от болница за женско здраве "Надежда".

 

Изследването използва напреднала дигитална система за наблюдение на ембрионите, комбинирана с математическо моделиране, при което се откриват съществени разлики между на пръв поглед еднакви ембриони.

 

Системата първоначално е била разработена за прецизно диагностициране на ракови заболявания, но за първи път е приложена от учени от Изследователския институт Робинсън в Университета в Аделаида и австралийския Център за нанобиофотоника за наблюдение на ембриони.

 

Макар изследването да е осъществено с миши ембриони, учените са обнадеждени от резултатите и според тях те могат да станат ключ към разработване на успешен нов модел за неинвазивен подбор на най-подходящия ембрион за трансфер при ин витро.

 

Според тях това би увеличило значително шансовете за успешна бременност при всички двойки, на които се налага такава процедура.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития