Любопитно -

"Машина за сънища" ни помага да заспим и следи как си почиваме
Прочетена: 359 пъти

Компания от Сан Франциско конструира "машина за сънища", която чрез специални сензори елиминира излишния шум и осигурява пълноценна почивка на потребителя, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА. Устройството вече се продава за 129 долара.

 

Умната машина „се ослушва” за дразнещи шумове, излъчва приятни звуци като тези от водопад, следи за чистотата на въздуха и осветеността на помещението. Устройството приспива с 10 вида успокояващи звуци от огнище, есенен вятър, водопад, тих дъждец и други. Специален сензор следи за полени и други вредни съставки, които предизвикват алергии. Той стриктно отчита чистотата на въздуха в помещението. Сензор за влагата пък предупреждава тогава, когато нивата й са нездравословно високи.

 

Уредът е снабден и с подвижно устройство, което се прикрепва към възглавницата и се свързва безжично с основния апарат. Действията им се координират от специално приложение за смартфон, което може да се свали безплатно. 

 

Подвижното устройство, прикрепващо се към възглавницата, е снабдено с акселерометри, които контролират и най-малките ни движения по време на съня, а след това представят отчет за неговото качество.

 

Разработката е дело на 24-годишния англичанин Джеймс Прауд, който живее в Щатите.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития