Новини - България

Махат шефовете на КОЦ-Пловдив и МБАЛ „Свети Мина"?
Прочетена: 787 пъти

Дните на д-р Красимир Вальов и д-р Галина Карауланова като управители съответно на Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Пловдив и на МБАЛ "Свети Мина" са преброени, пише в днешния си брой в. "Труд". Последната дума за съдбата им ще имат общинските съветници на предстоящата в четвъртък (10.11.2016 г.) сесия на градския парламент.

 

Предложението за смяната на двамата шефове е внесено в Общинския съвет от ресорния за здравеопазването заместник-кмет Розалин Петков. Информацията за евентуалната смяна на шефа на онкодиспансера идва дни след като започна разследване по репортажи на "Господари на ефира" за извършвани операции и отстраняване на органи без медицинска необходимост за тях.

 

По случая започна проверка на Изпълнителна агенция "Медицински одит" (ИАМО) още преди репортажите да бъдат излъчени. Миналата седмица заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков коментира, че по предварителна информация в онкодиспансера са открити и други нарушения, освен показаните в предаването. Той определи случилото се в онкодиспансера като ужасяващо и бе категоричен, че "трябва да падат глави".

 

В събота, в предаването "Събуди се" по Нова телевизия бе анонсирано, че се очаква днес да бъдат обявени първоначалните резултати от проверката на медицинския ДАНС в онкодиспансера. От пресцентъра на здравно министерство обаче единственото, което казват по случая е „Без коментар“. Причината вероятно е започналото разследване на прокуратурата в Пловдив, която се самосезира по оповестените в медиите случаи за нурашения. Практиката показва, че в подобни случаи институциите се въздържат да изнасят информация, докато не се произнесат проверяващите органи.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития