Събития -

юли 2016

ПВСЧПСН
    
22 юли
Петък
Лятна академия по Спешна медицина
Болница "Лозенец"
гр. София
10:00 - 00:00 ч.

На 22.07.2016 г., петък, от 10:00 часа в Аулата на Университетска болница „Лозенец“ ще се проведе IV-та Лятна академия по Спешна медицина. Участие ще вземат студенти от медицинските факултети на 6 университета в страната.

 

Проектът се организира от сдружението „Асоциация на студентите по медицина в България – Софийски университет“ със съдействието на болница „Лозенец“, Българско дружество по Спешна медицина (БДСМ), Национална асоциация на работещите в спешната медицинска помощ (НАРСМП) и УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”.

 

За откриването на IV-та Лятна академия по Спешна медицина са поканени зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков,  изпълнителният директор на болница  „Лозенец“ и декан на Медицинския факултет към СУ „Св. Кл. Охридски“ проф. д-р Любомир Спасов, изпълнителният директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и председател на БДСМ проф. д-р Стоян Миланов и председателят на НАРСМП д-р Десислава Кателиева.

 

Обучението се провежда за четвърта година и в него се включват 50 студенти от медицинските факултети на МУ “Проф. д-р Параскев Стоянов“ Варна, МУ - Плевен, МУ - Пловдив, Тракийски университет - Стара Загора, МУ - София и Софийски университет “Св. Климент Охридски“.

 

Програмата включва теоретичен и практически модул. Лекционната програма е подготвена и ще бъде изнесена от проф.  д-р  Стоян Миланов, председател на БДСМ. Гост-лектор ще е доц. д-р Радосвет Горнев, началник-клиника по хирургия в болница „Лозенец“.

 

Практическият модул е с продължителност една седмица и започва на 25.07.2016 г. Участниците ще стажуват в пет лечебни заведения:  УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”, Национална кардиологична болница, МБАЛ Пловдив, МБАЛ „Св. Анна Варна“, МБАЛ Бургас, както и в Центровете за спешна медицинска помощ в четирите града.