Новини - България

Лекарският съюз застана зад ректора на МУ-София
Прочетена: 357 пъти

"Подкрепяме всеки демократично и легитимно избран ректор, споделящ изложените възгледи и отстояващ практическата им реализация".

 

С тези думи ръководството на Българския лекарски съюз (БЛС) декларира подкрепата си за ректора на Медицинския университет в София проф. Вихра Миланова по повод внесеното искане на бившето ръководство на учебното заведение за отстраняването й от длъжност.

 

Позицията на БЛС е изпратена в официално писмо до действащия ректор на МУ-София.

"Български лекарски съюз по идеология, закон и лично убеждение на всички нас - членовете на Управителния съвет на БЛС, е призван да съблюдава и отстоява в обществото очакванията за дълбок морал, етика и професионализъм на всеки български лекар. Освен със своите първични дадености и възпитание, всяко човешко същество е ценност и благодарение на усвоените знания. Висшите медицински училища са основна градивна единица на нашето професионално общество. Те са тези, които изграждат духа, богатата палитра от знания, самоотвержието и отдадеността на лекарите ни. Именно поради тази причина БЛС държи на неопетненото име на всички академични звена, обучаващи кадрите ни, както и на стриктно съблюдаване на законите на Р България и процеса на прием и подготовка на бъдещите лекари", се казва още в писмото на съсловната организация.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития