Новини - България

Лекарският съюз оспорва орязването на дейности в болниците
Прочетена: 393 пъти
Факсимиле от писмото на председателя на БЛС д-р Венцислав Грозев до регионалните колегии на съсловната организация и болнични асоциации.

Дейността на лечебните заведения в страната е ограничена по два параграфа - като брой легла, с който ще се осигурят договорените със здравната каса медицински дейности, и като определяне на стойността на месечните плащания. 

 

Това се казва в писмо на председателя на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Венцислав Грозев, изпратено до ръководствата на всички регионални колегии, както и до председателите на болнични асоциации и сдружения. Съсловната организация иска да разбере колко легла са определени по договор за всяко лечебно заведение и каква е редуцираната бройка според вътрешните правилници в отделенията и клиниките.

"Българският лекарски съюз незабавно ще уведоми всички институции, имащи отношение към проблемите на здравеопазването и твърдо ще отстоява, че решения, които като краен резултат са в ущърб на българския пациент и лечебните заведения, трябва незабавно да бъдат преразгледани и отменени", се посочва още в писмото.

Молбата на д-р Грозев е болниците да съдействат и да изпратят нужната информация до петък, 3 юни.  

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития