Новини - България

Лекарският съюз дава месечни стипендии на 31 млади лекари през 2018 г.
Прочетена: 123 пъти

За шеста поредна година лекари от цялата страна влязоха в надпревара за стипендии в конкурса на Български лекарски съюз (БЛС) за подпомагане на млади лекари-специализанти и редовни докторанти. Инициативата има за цел да поощри новото поколение млади и обещаващи лекари, които са избрали да се реализират в България, както и да издигне престижа и да върне доверието в лекарската професия.

 

Тази година класираните кандидати в конкурса са 31 човека. Отличените  ще получат стипендии в размер 400 лв. на месец, за календарната 2018 година. Награждаването ще се състои на официална церемония, която ще се проведе на 13 декември, от 14:00 ч. в гр. София, хотел Анел.

 

Младите лекари са оценени по определени от комисията критерии в състав: председател д-р Юлиан Йорданов – председател на АС на БЛС и членове проф. Огнян Хаджийски-зам.-председател на УС на БЛС, д-р Стоян Борисов – главен секретар на УС на БЛС, проф. Николай Габровски – член на УС на БЛС и адв. Цветозар Младенов.

 

Участието на БЛС в тази инициатива е в подкрепа на една от основните дейности на съсловната организация - да задържи младите лекари в родината, като им предложи възможност за адекватно академично и професионално развитие.

 

„В България учат и работят изключително добри млади лекари, които имат за цел да повишат качеството на здравните услуги у нас. Техните успехи, постижения и желание за реализация в страната ни трябва да се поощряват. За това е много важно да се създават инициативи като тази, които да засвидетелстват уважение към труда на младите ни колеги“, споделя д-р Юлиан Йорданов, председател на акредитационния съвет на БЛС.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития