Новини - България

Лекарски камари от Европа се събират на симпозиум у нас
Прочетена: 338 пъти

По покана на Българския лекарски съюз (БЛС) представители на лекарските камари и асоциации от Централна и Източна Европа, за да обсъдят най-наболелите проблеми на медицинското съсловие в региона, съобщиха от съсловната организация. Поредното 23-то издание на Симпозиума на ZEVA  (централно- и източноевропейските лекарски камари) ще се проведе на 29 и 30 септември в София.

 

 

Международното събитие предоставя форум на представители на органите на лекарското самоуправление от централно- и източноевропейския регион за среща и обсъждане на въпроси от взаимен интерес. Създаден е в резултат на падането на желязната завеса, когато в цяла Централна и Източна Европа се наблюдава учредяването на нови лекарски камари. Неговата цел е да улеснява комуникацията и обмена на идеи между всички камари - нови и стари, от този район.

 

Участници в събитието ще бъдат представители на лекарските камари и асоциации от Албания, Австрия, Федерация Босна и Херцеговина,Хърватия, Чешка република, Германия, Унгария, Сърбия и Словения. От българска страна участие ще вземат председателят на БЛС д-р Венцислав Грозев, заместниците му проф. Огнян Хаджийски и д-р Галинка Павлова, главният секретар д-р Стоян Борисов, заедно с членове на управителния съвет и на Комисията по етика към организацията. 

 

Присъствието си са потвърдили също министърът на здравеопазването д-р Петър Москов и председателят на парламенталната Комисия по здравеопазване д-р Даниела Дариткова.

 

Симпозиумът не се ръководи от отделни камари, няма членски внос, а участниците в него се редуват да бъдат домакини на годишната среща. Всяка година се избират за обсъждане теми от конкретна актуалност за самоуправлението на лекарите. Освен това, всеки член изнася доклад за развитието на събитията, засягащи медицинското съсловие, в собствената му страна през предходните 12 месеца.

 

Повече информация можете да откриете на официалната страница на ZEVA.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития