Новини - България

Лекарите от ТЕЛК-Пловдив готови за групова оставка, зам.-министър отива на среща с тях
Прочетена: 58 пъти

Лекарите от ТЕЛК - Пловдив са готови да подадат групово оставка, съобщава Нова телевизия. Причината е, че трябва да плащат от собствения си джоб парите, които пациенти със завишен процент инвалидност са получили. Става въпрос за хиляди левове и някои от медиците вече са със запорирани заплати и лично имущество.

 

„Проблемът е от години. Обжалваните от НОИ и отменени от ТЕЛК пенсии ние трябва да възстановяваме от собствените си средства”, обясни пред телевизията д-р Янчо Лечев.

 

Медиците категорично отричат да издават фалшиви решения за процента на инвалидност на някои пациенти. Лекарите обясняват, че работят само на базата на документи, които получават от болниците.

 

Само за миналата година на специалистите са съставени два акта на стойност 4000 лева. Заради единия от тях медиците съдят държавата в Страсбург. Лекарите определят случващото се като „гавра” с тях.

 

Бунтът на лекарите предизвика реакцията на здравно министерство. По-късно днес зам.-министър д-р Бойко Пенков ще се срещне с лекарите от ТЕЛК – Пловдив. Веднага след срещата, но не по-рано от 16 часа, ще има брифинг пред сградата на РЗИ – Пловдив.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития