Новини - България

Лекари спасиха мъж с арматурно желязо в корема
Прочетена: 333 пъти

Мъж на 51 години, пострадал от тежка злополука на строителен обект, беше спасен от медицинския екип на УМБАЛ "Св. Анна"-София, съобщиха от лечебното заведение.

 

Инцидентът е станал миналата седмица, когато по време на строителни работи на обект в Студентски град мъжът пада от висока стълба. В подножието й се нанизва на арматурно желязо, което минава косо през цялото му тяло, засягайки коремната му кухина и тазовата област. Колегите на обекта изрязват с флекс долния край на желязото, а мъжът е откаран в "Св. Анна" в шоково състояние.

 

Комбиниран екип, воден от д-р Славчо Тошев от Клиниката по хирургия и д-р Евгении Нешев от Клиниката по ортопедия и травматология, оперира пациента повече от 3 часа. Оказва се, че е засегнато тънкото черво и има счупвания на тазови кости.

 

След успешната оперативна намеса мъжът е стабилизиран в реанимацията на болницата и впоследствие изписан за долекуване в домашна обстановка. Предстои му допълнителен преглед за евентуално оперативно лечние на счупванията на тазовите кости.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития