Новини - България

Курс по отохирургия представя иновациите в кохлеарната имплантация у нас
Прочетена: 279 пъти

Старозагорската Болница "Тракия" ще бъде домакин на IV-ти курс по отохирургия у нас, в който ще се включат и специалисти по оториноларингология и хирургия на глава и шия от България и Германия, съобщават от лечебното заведение.

 

Курсът се оранизира от Клиниката по "Уши-нос-гърло" (УНГ) на болница "Тракия", но ще бъде част и от "Училище за пациенти", което лечебното заведение започна през миналата година. Участие ще вземат проф. Румен Бенчев, д.м.н.(София), проф. Карен Джамбазов, д.м. (Пловдив), проф. Щефан Дацерт (Бохум), проф. Асен Койчев (Щутгарт), проф. Аннет Лимбегер (Аален) и доц. Петър Руев, д.м. - завеждащ УНГ клиниката в  Болница "Тракия".

 

Курсът за специалистите ще се състои от 16 до 18 март в Парк-хотел "Стара Загора". По време на него чрез видеомост от операционния блок на Болница "Тракия" ще бъдат показани "на живо" няколко хирургични операции.

 

За първи път тази година в хода на курса е предвидена и част, специално за пациентите. Всички хора със слухови увреждания, както и техните близки, могат да дойдат и да се запознаят с новостите в кохлеарната имплнатация и слухопротезирането. Срещата с тях ще се проведе на 17 март от 17.30 ч. в Парк-Хотел "Стара Загора". В хода на дискусията пациентите ще могат да видят и най-новите апарати в тази област. Срещата със специалистите е напълно безплатна за всички, които са решили да се възползват от нея.

 

Повече информация може да получите на телефона на пациента в Болница "Тракия" - 0882 988962, както и на чата на пациента в сайта на лечебното заведение.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития