Новини - България

Кристиaн Вигенин: Да се търси отговорност от подготвилите кандидатурата ни за домакинство на ЕМА
Прочетена: 113 пъти
Снимка: Facebook профил

Трябва да се потърси отговорност от хората, подготвяли българската кандидатура за домакинство на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА).

 

Това заяви в предаването „Преди всички“ на БНР депутатът Кристиан Вигенин, който е председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове в Народното събрание. По думите му България не е направила достатъчно, за да влезе сериозно в това състезание.

 

Коментарът на Вигенин е в резултат на публикуваните оценки и коментари от евроагенцията за всяка от 19-те кандидатури за домакинство на ЕМА, според които страната ни е с най-ниска оценка, тъй като нито покрива критериите, нито дава гаранции, че дейността на агенцията ще протича непрекъснато.

 

„Още второто правителство на г-н Борисов подходи несериозно към тази тема, а когато сегашното правителство встъпи в длъжност, изчака до последния момента, за да изпрати формална кандидатура от четири страници, която беше пълна и с правописни грешки на английски. При такъв подход няма как на нашата кандидатура да се гледа сериозно. След това се позамаза положението, но първото впечатление също е важно. В тази битка влязохме абсолютно неподготвени и на олимпийския принцип, изглежда – просто, ей така, за да участваме. То това го показа самото кандидатстване в последния момент с тия четири, бих ги нарекъл нещастни страници, които поне да бяха минали през човек, който говори добре английски…“, каза Вигенин.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития