Любопитно -

Кръвното налягане на майката определя пола на бебето още преди зачеването
Прочетена: 1905 пъти
Източник: quirlycues.com

Силно желание за сладко, прилошаване сутрин рано и корем с формата на пъпеш са индикатор за това, че една жена ще роди момиченце, пише telegraph.co.uk. Ново проучване сочи обаче, че е възможно полът на бебето да бъде определен месеци преди самото зачеване.

 

Канадски изследователи откриват, че кръвното налягане на една жена около 26 седмици преди зачеването може да определи дали тя ще роди момче или момиче. Високото кръвно налягане е признак, че бебето ще бъде момче, докато ниското се свързва с женския пол.

 

Д-р Рави Ретнакаран, ендокринолог в болница „Маунт Синай” в Торонто, казва:

„Предполага се, че кръвното налягане на жените преди бременността е фактор, на който доскоро не се обръщаше внимание, и е свързан с това дали ще се роди момче или момиче.”

Учените стигнали до този извод, докато се опитвали да установят какво определя съотношението между момичетата и момчетата.

"Това откритие може да окаже влияние върху репродуктивното планиране и нашето разбиране на фундаментални механизми, които лежат в основата на междуполовото съотношение при хората", коментират изследователите.

В проучването участвали 1411 китайки, които се опитвали да забременеят. Кръвното им налягане било проверено около 26 седмици преди зачеването и после било следено по време на бременността. Жените родили 739 момчета и 672 момичета.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития