Събития -

февруари 2017

ПВСЧПСН
  
     
1 февруари
Сряда
Кръгла маса "Партньорство за по-добро здраве на децата"
Хотел "Рамада"
гр. София
09:00 - 14:00 ч.

На 01.02.2017 г., сряда, от 9:00 ч. в столичния хотел "Рамада" ще се проведе Кръгла маса "Партньорство за по-добро здраве на децата". Организатори са Института за изследване на населението и човека към БАН, Министерството на здравеопазването, Световната здравна организация и Фондът на ООН за децата – УНИЦЕФ в България.

 

В 11:00 ч. е предвидена пресконференция за медиите, на която ще бъдат представени данните от международното изследване "Поведение и здраве при деца в училищна възраст в България", както и резултатите от работата на форума "Партньорства за по-добро здраве на децата в училищна възраст: проблеми, предизвикателства и решения".

 

Участници в пресконференцията ще бъдат доц. Михаил Околийски, представител на СЗО за България, д-р Мартин Вебер от Европейския офис на СЗО, Мария Хесус Конде, представител на УНИЦЕФ за България и доц. д-р Лидия Василева, ръководител на изследователския екип.

 

Изследването е проведено с прилагането на методология, утвърдена от Световната здравна организация и предоставя международно сравними данни за ключови показатели за здравето, благополучието, поведението и социалната среда на децата на възраст 11-, 13- и 15 години. Резултатите за България дават важни насоки за разработване на ефективни публични политики, насочени към потребностите на младите хора.

 

 

С пълния текст на изследването можете да се запознаете ТУК.