Събития -

октомври 2017

ПВСЧПСН
      
     
18 октомври
Сряда
Кръгла маса на тема „Донорството на стволови клетки в Р България”
БЧК
гр. София
14:00 - 16:00 ч.

На 18.10.2017, сряда, от 14:00 ч. заместник-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков ще участва в кръгла маса на тема „Донорството на стволови клетки в Р България”. Събитието ще се проведе в сградата на БЧК, Овална зала (бул. „Джеймс Баучер” 75).

 

Инициативата е на Националната публична донорна банка за стволови клетки и костен мозък в УМБАЛ „Александровска“, Изпълнителната агенция по трансплантация и Българския червен кръст, под патронажа на Министерството на здравеопазването.

 

Участие в кръглата маса ще вземат председателят на Комисията по здравеопазването към НС д-р Даниела Дариткова, омбудсманът Мая Манолова, проф. Елисавета Наумова – национален консултант по имунология и началник на Клиника по клинична имунология с банка за стволови клетки в УМБАЛ „Александровска“, изпълнителния директор на ИАТ д-р Мариана Симеонова, представители на НЗОК, БЛС, на асоциации и организации, свързани с донорството и трансплантациите и др.

 

На форума ще бъдат дискутирани проблемни аспекти на донорството и възможните решения, както и въпроси, свързани с държавната политика в подкрепа на донорството.