Събития -

декември 2016

ПВСЧПСН
   
 
6 декември
Вторник
Кръгла маса "Аргументи и факти против становището на МЗ за "безплатно лечение" на болните от есенциална хипертония"
БТА
гр. София
12:00 - 14:00 ч.

На 06.12.2016 г., вторник, от 12:00 до 14:00 часа, в БТА ще се проведе кръгла маса на тема: "Аргументи и факти против становището на Министерство на здравеопазването за "безплатно лечение" на болните от есенциална хипертония". Организатор е Инициативен комитет на магистър-фармацевти, работещи в търговията на едро и дребно с лекарствени продукти.

 

Дискусияте е по повод на заложените нормативно-правни промени в Наредбата за условията, правилата и реда за регулиране и регистриране на цените на лекарствените продукти и Наредба 10 от 24.03. 2009 г. за условията и реда за заплащане на лекарствени продукти по чл. 262, ал.4, т.1 от закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, на медицински изделия и на диетични храни за специални медицински цели.

 

На събитието са поканени пациентски организации, представители на бизнеса в сектора, народни представители от Комисия по здравеопазване, представители на международната лекарствена статистика IMS, Омбудсманът на Република България.

 

Целта на дискусията е да излъчи точна и реалистична рамка на лекарствената практика и да отрази гледните точки на участниците в нея.