Събития -

април 2017

ПВСЧПСН
     
7 април
Петък
Конференция "Мултифасетен поглед върху детското развитие"
МУ - Пловдив, Аудиторен комплекс
гр. Пловдив
13:00 - 00:00 ч.

На 07.04.2017 г., петък, от 13:00 ч. в Аудиторния комплекс на Медицинския университет в Пловдив ще започне третото издание на интердисциплинарна научна конференция "Мултифасетен поглед върху детското развитие", която ще продължи до неделя, 08.04.2017 година.

 

Конференцията се организира от МУ-Пловдив, Българска педиатрична асоциация и Българското дружество по детска неврология, психиатрия и психология на развитието с подкрепата на УНИЦЕФ - България. Подходяща е за млади лекари, студенти по медицина и психология, специализанти, докторанти, педиатри, невролози, психиатри, общопрактикуващи лекари, психолози и педагози.

 

Предвидени са дискусии по темите: "Аутизъм: на границата на доказателствата" и "Абнормно нервно-психическо развитие – причини и профилактика".

 

Във фокуса на научните лекции ще бъдат участието на микробиома в имунната дисрегулация, ролята на пробиотиците, нецелиакичната глутенова непоносимост, митохондралната дисфункция, биомедицинскота лечение, микроелементите, витаминотерапията, възприемането на диагнозата и националната програма за аутизъм.

 

Разгледани ще бъдат и методиките, използвани при нарушения в нервно-психическото развитие и интерпретацията на техните резултати от немедицински специалисти, заедно с развитие и оценка на социалната когниция, НПР при чести заболявания и други.