Събития -

декември 2017

ПВСЧПСН
    
6 декември
Сряда
Конференция: „Биоподобните лекарствени продукти - настояще и бъдеще за устойчиво здравеопазване“
гр. София
гр. София
14:30 - 16:30 ч.

На 06.12.2017 г., сряда, от 14:30 ч., в зала Изток на Народното събрание под патронажа на Комисията по здравеопазването ще се проведе конференция на тема: „Биоподобните лекарствени продукти - настояще и бъдеще за устойчиво здравеопазване“. Организатори са Българската генерична фармацевтична асоциация (БГФармА) и Лекарства за Европа.

 

На форума ще бъдат обсъдени политики и практики за оптимизиране на социалните ползи от прилагането на биоподобни лекарствени продукти, навлизането им на европейския пазар, ценообразуването и реимбурсирането на биоподобните лекарствени продукти, ролята им за здравната система и др.

 

В конференцията ще участват: д-р Даниела Дариткова, председател на Комисията по здравеопазването към 44-тото Народно събрание; г-н Адриан Ван ден Ховен, генерален директор на Лекарства за Европа; д-р Явор Костов, зам.- председател на БГФармА; проф. д-р Николай Данчев, председател на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствени продукти; проф. Генка Петрова, председател на Консорциума на Международната асоциация по фармакоикономика за Централна и Източна Европа; д-р Галя Кондева, директор на дирекция „Лекарствени продукти, медицински изделия и контрол по предписване и отпускане“ към Националната здравноосигурителна каса; доц. Асена Стоименова, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лекарствата и проф. Золтан Кало от Университет „Йотвос Лоранд“ - Будапеща.

 

На събитието са поканени представители на държавните институции, на съсловните организации в сферата на здравеопазването, на професионални и пациентски организации, водещи български медицински специалисти и експерти.