Новини - В медиите

Кметът на Пловдив Иван Тотев: Аморално е да се иска оставката на един управител на болница с цената на спиране на клиничните пътеки
Прочетена: 443 пъти

Аморално е да се иска оставката на един управител на болница с цената на спиране на клиничните пътеки. Така кметът на Пловдив Иван Тотев определи настояването от страна на Здравното министерство да бъде сменен директорът на Онкодиспансера д-р Красимир Вальов, предаде агенция "Фокус".

 

Иван Тотев съобщи, че общината е била подложена на изключителен натиск, като е имало условия и ултиматуми от страна на здравния министър в оставка Петър Москов, който му се е обаждал ултимативно за да настоява за смяната на управителя на Онкоболницата, или ще спре пътеките.

"Това, което се разиграва от няколко седмици е нещо тайно, то е изписано във въздуха. Някой някъде може би нещо си е говорил", каза Иван Тотев.

По думите му, днес се атакува Пловдив, а утре някой друг град.

„Ние в Пловдив реагираме по най-правилния начин в този момент и искаме да се разбере, че стоим зад Онкодиспансера”, каза още Тотев.

По думите му каузата за Пловдив се е превърнала в нещо много по-голямо от това да се махне, или не, един управител на болница. След като не са успели с Пловдив, са атакували премиера, смята Тотев.

 

Според пловдивския кмет в момента сред хората витае усещането, че има нещо скрито, което не се казва на глас и засега не може и да се докаже. Самият той също изпитва такива съмнения.

Има, обаче едно нечовешко отношение към лекарите, към хората, които са работили по 30-40 години в полза на човека и ние не можем да го променим. То се е превърнало в една злобна атака, която всяка вечер ни облъчва от екрана”, каза още Тотев.

Пловдивският кмет благодари на доц. Йорданов, който е направил всичко възможно, за да бъде спасен д-р Красимир Вальов, който в момента е в болница, след инсулт. Както всички медии съобщиха, тази сутрин той е внесъл оставката си като директор на онкодиспансера в Общинския съвет в Пловдив.

"По този начин той помага и на нас, и на болницата, като жертва себе си", каза още Тотев.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития