Новини - България

Кирил Ананиев: Секторът на здравеопазването няма цвят, той е кауза
Прочетена: 120 пъти

Да работи с всички парламентарно представени политичиски сили, с гражданското общество и съсловните организации, с всички, които могат да допринесат за развитието на сектора на здравеопазването. Това обеща новоизбраният здравен министър Кирил Ананиев в краткото си изявление след като положи клетва в Народното събрание, както повелява Конституцията на страната ни.

 

"Секторът на здравеопазването няма цвят, той е кауза, зад която трябва да вървим", заяви Кирил Ананиев.

 

Той обясни, че планът за действие, който е разработил, има за цел комплексно решаване на проблемите, а Консултативният съвет, който има намерение да създаде, ще чертае стратегията за развитие на системата. Друга идея на Кирил Ананиев е да създаде Съвет на министрите на здравеопазването, управлявали до този момент, в който заедно да обсъдят нещата и да  работят за подобряването й.  

 

В изказването си Кирил Ананиев заяви още, че ще се обърне към академичните среди, защото там има голям научен потенциал. Също така една от първите му срещи ще бъде със съсловните организации, защото предстои работата по подготовката и подписването на Националния рамков договор. 

 

Кирил Ананиев благодари на всички народни представители, участвали в дебата по гласуване на кандидатурата му - и на тези, които са го подкрепили, и на останалите, които са били против. Той отбеляза още, че в хода на дебата е имало предложения и от ляво, и от дясно, които заслужават да бъдат обсъдени.

 

Невена ПОПОВА

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития