Новини - България

Касата пуска над 80 хил. допълнителни направления
Прочетена: 435 пъти

С 1 693 539 направления за специализирани медицински дейности (Бланка МЗ-НЗОК №3) ще разполагат нуждаещите се пациенти през второто тримесечие на 2016 г. Броят на направленията е с 80 645 повече, в сравнение със същия период на 2015 г. Решението за увеличаване на броя на талоните е взето на заседание на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса (НС на НЗОК) вчера, информираха от фонда.

 

С направленията на първо място са обезпечени дейностите по профилактиката и диспансерното наблюдение на здравноосигурените.

 

Остатъкът от допълнителните направления са определени за дейности при остри случаи, като разпределението им между общопрактикуващите лекари (ОПЛ) е извършено съобразно пациентската им листа, а при изпълнителите на специализирана извънболнична медицинска помощ (СИМП) - съобразно броя на отчетените и заплатени първични посещения и физиотерапевтични курсове през предходните три месеца.

 

За високоспециализирани медицински дейности (Бланка МЗ-НЗОК №3А) са заложени 298 493 бр. направления за остри случаи и диспансерно наблюдение.

 

Общата сума на определените специализирани и високоспециализирани медицински дейности през второто тримесечие на 2016 г. се равнява приблизително на 52 579 000 лв.

 

Определените средства за медико-диагностични дейности (МДД) (Бланка МЗ-НЗОК №4) през второто тримесечие на 2016 г. са в размер на 20 999 225 лв. или с 1 804 049 лв. повече от определената стойност за МДД през второто тримесечие на 2015 г., когато размерът на средствата е бил 19 195 176 лв.

 

От тях на първо място са обезпечени дейностите по профилактиката и диспансерното наблюдение на нуждаещите се пациенти.

 

Остатъкът е определен за дейности за остри случаи, като разпределението при ОПЛ е извършено съобразно пациентската листа, а при специалистите от извънболничната медицинска помощ - съобразно броя на отчетените и заплатени първични посещения и физиотерапевтични курсове през предходните три месеца.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития