Новини - България

Кампания "Веселите зъбки" ще осигури безплатни прегледи за над 55 000 деца
Прочетена: 512 пъти

В общо 380 стоматологични кабинета в 24 града на страната общо 55 235 деца ще получат талони за безплатен преглед в рамките на кампанията "Веселите зъбки". Инициативата стартира на 1 октомври и ще продължи до края на годината с помощта на веригата дрогерии DM и Сдружението на българските зъболекари (СБЗ).

 

Целта на кампанията е да образова родители, педагози и деца за ползата от правилна устна хигиена още от най-ранна възраст, с появата на първото млечно зъбче. За целта децата от 126 детски градини в България ще получат безброй подаръци и безплатни талони с възможност да прегледат зъбките си в кабинетите на Сдружението на българските зъболекари.

 

Тъй като децата учат най-добре докато се забавляват, в 10 детски градини ще има образователни представления, в които ще участват зъболекари. Те ще разкажат за основните правила за миене на зъбите, как се поддържа добра устна хигиена и какво децата трябва да правят, за да имат здрави и бели зъби. Ще има и игри с аниматор, в които децата ще упражняват наученото.

 

Представленията ще се проведат от 17 до 28 октомври в детски градини в градовете Ловеч, Монтана, Благоевград, Сандански, Сливен, Враца, Плевен, Добрич, Шумен и Хасково.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития