Новини - България

Кампания рециклира капачки за нов кувьоз за УМБАЛ Бургас
Прочетена: 381 пъти

Капания събира пластмасови капачки, които да бъдат рециклирани, а със средствата да се купи кувьоз за Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас. Инициативата се казва „Дари капачка – спаси живот“. До момента са събрани близо 5000 лв. Най-активни в събирането на капачки са децата от ясли, детски градини и училища от Бургас и региона, подкрепяни от учители и възпитатели. Много фирми, институции, семейства, подкрепят каузата и постоянно изпращат своите капачки в болницата от цялата страна.

 

Първото количество е предадено за рециклиране през месец април – близо 4 тона. В края на юни е предадено за изкупуване и второто количество – над два тона и половина, на стойност 938 лв. Учениците от Строителния техникум, които са инициатори на кампанията, помогнаха при пренасянето и товаренето в камиона на килограмите капачки. Точната сума, събрана до момента  е 4997 лв., като в нея са включени и парични дарения.

 

Всеки, който иска да се присъедини към кампанията, може да хареса и сподели страницата й във Фейсбук.

 

Кувьозът е апарат, който замества майчината утроба и поддържа живота на недоносените бебета. Близо 15% от бебетата се  раждат с тегло, по-ниско от 2500 грама, припомнят организаторите.

 

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития