Събития -

септември 2016

ПВСЧПСН
   
  
17 септември
Събота
Кампания „Да запазим костите си здрави“ ще бъде в Тръстеник
Народно читалище „Неофит Рислки“
гр. Тръстеник
13:00 - 15:00 ч.

На 17.09.2016 г., събота, от 13:00 до 15:00 часа в Народно читалище „Неофит Рислки“ в гр. Тръстеник ще се проведе информационна и скринингова кампания за запознаване с личните рискови фактори и ранна профилактика на остеопорозата. Събитието ще се проведе под мотото „Да запазим костите си здрави!“.

 

Посетителите ще могат да научат кои са основните рискове за развитие на остеопороза при мъже и жени и какви мерки да следват, за да запазят костите си здрави през всеки етап от живота, да попълнят тестове за определяне на личния си риск и да научат повече за ролята на храненето и двигателната активност при профилактиката на това заболяване.

 

По време на събитията ще се проведат измервания на костна плътност и телесен състав на цена 10 лв. с предварително записване на тел. 0884 71 44 39.

 

Информационните събития „Да запазим костите си здрави!“ са част от глобалната инициатива на Международната фондация по остеопороза в навечерието на 20 октомври – Световния ден на остеопорозата. Тя се провежда в над 200 страни в света с цел повишаване на информираността и ограничаване на разпространението на остеопорозни фрактури – една от водещите причини за ранна инвалидизация и смъртност сред възрастното население на планетата.