Новини - България

Изследват безплатно за ХИВ/СПИН в Пловдив
Прочетена: 1154 пъти

От днес до 27 януари в Кабинетa за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН на Регионалната здравна инспеекция (РЗИ) - Пловдив (ул. "Перущица" №1, южно крило, ет. 1) ще се провеждат безплатни скринингови изследвания за ХИВ/СПИН. Всички желаещи ще могат да се изследват в часовия интервал от 09:00 до 16:30 ч., като приемът ще е без предварително записване.

 

Скринингът се извършва с вземане на капка кръв от пръста. Резултатите се получават на място в рамките на 5 - 10 минути. Тези, на които изследването е отчело положителен резултат, ще бъдат насочвани към специалист за уточняване на състоянието им. За провеждането на изследването не съществуват ограничения за консумацията на храна и напитки.

 

Безплатните изследвания са съвместна инициатива на РЗИ - Пловдив и Национална пациентска организация (НПО) и са част от скринингова и информационна кампания, стартирана по повод Световния ден за борба със СПИН (1 декември) и Европейската седмица за изследване за ХИВ и хепатит (18-25 ноември).

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития