Новини - България

Измерват безплатно кръвната захар в Стара Загора
Прочетена: 372 пъти

Безплатно измерване на кръвната захар ще бъде организирано в Стара Загора по повод Световният ден за борба с диабета – 27 юни, съобщиха от болница „Тракия“. Освен това всеки желаещ ще има възможността да се запознае с рисковите фактори и някои от усложненията при диабет тип 2, както и възможностите за установяването му в първото „Училище за здраве”.

 

На 27 юни от 10.30 до 14.30 ч. в центъра на града (градската градина) всички желаещи ще могат да проверят дали кръвната им захар е в норма. Освен това 60 души с доказан диабет тип 2 ще имат възможност да получат безплатно измерване на два важни показателя в лабораторията на болница „Тракия Парк”. На 27 и 28 юни от 10.00 до 15.00 ч. специалистите там ще измерят безплатно наличието на Ц-пептид или на гликиран хемоглобин в кръвта им. Тези изследвания ще покажат дали контролът на кръвната им захар е добър или имат нужда от смяна на терапията си. За да се възползват от изследванията, желаещите трябва да се запишат предварително на телефон: 042/987 777 или 042/987 766.

 

Безплатното измерване на захарта за всички старозагорци ще продължи и след края на работния ден от 18.00 ч. в х-л „Ст. Загора“. Там ще се проведе и обучение на хората от водещи специалисти на болницата за възможностите за установяване на заболяването, усложненията от него в областта на зрението и лечението им.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития