Събития -

април 2016

ПВСЧПСН
    
 
2 април
Събота
Изложение „Зона Здраве“ – Бургас
Mall Galleria Burgas
гр. Бургас
10:00 - 18:00 ч.

На 2 и 3 април 2016 г. в Mall Galleria Burgas ще се проведе първото издание на Изложение „Зона Здраве“, съобщиха от Национална пациентска организация (НПО).

 

В навечерието на Световния ден на здравето – 7 април, изложението събира на едно място безплатни прегледи, изследвания и консултации с лекари специалисти от различни области. Основен партньор на изложението е Национална пациентска организация.

 

Изложението се провежда с подкрепата на Община Бургас, Областна администрация – Бургас, Районен център по здравеопазване, Районна здравноосигурителна каса и в партньорство с НПО. В „Зона Здраве“ участват над 40 участника - здравни заведения, лекари специалисти, производители на стоки и услуги за здравето и красотата, спортни школи.

 

Целта на събитието е да информира и популяризира профилактиката на заболявания, да покаже новостите в грижата за здравето, да даде възможност на всеки да се консултира с желания лекар, да участва в игрите и забавленията, да избере спорт за себе си или своето дете. Акция по безвъзмездно кръводаряване, демонстрации по първа помощ от БЧК ще допринесат този празник на здравето да стане поле за хуманност и добротворчество.

 

Национална пациентска организация, със съдействието на Медицинска лаборатория „Лина“ организира безплатни изследвания за хепатит В и С. Ще има също: измерване на пулса и на кислорода в кръвта с пулсоксиметър, оценка на сърдечносъдов риск, диагностика на стъпала и проблеми на опорно-двигателната система, диагностика на кожа, очни изследвания, тест на контактни лещи и др. Скринингите, които ще се правят на място по време на изложението, са безплатни за посетителите.