Новини - България

Иван Кокалов: Надзорът няма правомощия да актуализира бюджета на НЗОК
Прочетена: 290 пъти

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) не може да актуализира годишния бюджет на фонда. Това е в правомощията на Народното събрание, обяви пред Redmedia представителят на КНСБ в надзора на институцията Иван Кокалов.

 

Поводът е искането на Българския лекарски съюз Бюджет 2017 на НЗОК да бъде актуализиран, за да се "предотврати финансовото изнемогване на системата".

"Ние не актуализираме бюджет. Бюджетът го актуализира Народното събрание. Какво иска лекарският съюз не ме интересува. Ако искат повече пари за касата, актуализацията минава през Народното събрание. Ние, Надзора, нямаме откъде да извадим пари в повече", категоричен беше Кокалов.

Междувременно негови колеги в надзора обявиха, че темата за актуализацията на бюджета на НЗОК за 2017 г. досега не е била обсъждана на заседание на управителния орган. В дневния ред е трябвало да влезе проблемът с месечните бюджети на лечебните заведения, но насрочената за днес (28.04.2017 г.) среща се е провалила поради липса на кворум.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития