Новини - България

Иван Димитров: По-важното е какво ще последва след тази спецакция
Прочетена: 131 пъти
Снимка:Pixabay.com

"Проблемът с липсата на лекарства не е нов. Алармираме за него поне от 3 години, но така и нищо не се променя. Българският пациент продължава да обикаля из страна и  Европа, за да си набави това, което му е нужно, знам го от личен опит като пациент. Да, имаше голяма спецакция на антимафиотите в събота, по-важното обаче е дали тя няма да си остане само ПР и какво ще последва след нея".

 

Така председателят на Федерация "Български пациентски форум" (ФБПФ) Иван Димитров коментира спецакцията, при която бяха извършени арести и претърсвания на хора и складови помещение в 4 града заради злоупотреби с лекарства.

 

По думите на Иван Димитров, ако не последват действия и виновните не си получат заслуженото наказание по закон, ако самата акция остане единствена и държавата не докаже, че е решена да действа докрай, то ще се наложи извода, че някой иска да се измести фокуса от реалната ситуация и да се вдига шум без нищо повече.

 

"Затова казвам, че очакваме да видим какво ще се случва оттук нататък, за да разберем дали наистина има желание за справяне с проблемите - недостиг на лекарства, паралелен износ и т.н.", обобщи председателят на ФБПФ. 

 

Невена ПОПОВА

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития