Новини - България

Искате да помогнете на жените с рак на гърдата? Купете си книга и обувки!
Прочетена: 311 пъти

Кампаниите за набиране на средства в помощ на български граждани с различни заболявания са ежедневие у нас от години. Всички те са за покриване на разходите по лечение в чужбина (транспорт, настаняване, лечебна дейност и др.). От създаването си в края на 2013 г. досега фондация „Една от 8“, основана от телвизионната водеща Нана Гладуиш в помощ на жените с рак на гърдата, наложи трайно нов подход в благотворителността у нас - купуваш продукт, който ще ти е от полза и така подпомагаш дейността на фондацията. На онлайн магазина на организацията могат да се намерят разнообразни продукти, брандирани с логото на „Една от 8“ – чанти, ключодържатели, тениски, шапки, шалове, огледала. Средствата от продажбите се използват изцяло за дейността на фондацията - индивидуални психологически консултации, информационни консултации и брошури, групи за взаимопомощ, занимания по йогалатес и йога на смеха, правни консултации и консултации с професионален гримьор, арт-терапия и др. В допълнение жените, които имат нужда, могат да получат за ползване перука или кърпа, както и сутиени, специализирани за жени с такъв проблем. И всичко това – безплатно за жените с рак на гърдата, потърсили помощ в „Една от 8“.

 

Каузата на фондацията набира все повече поддръжници и освен от индивидуалните дарители тя е подпомагана от корпоративни дарители.  

 

Последните дарители са обувният бранд Gido и книжарница „Арт плюс“. Така например със закупуването на всеки чифт обувки Gido, 1 лв. от стойността им се отделя в подкрепа на Фондация „Една от 8“ и жените с рак на гърдата в България.

 

Книжарница „Арт плюс“ пък ще издават романи, 1 лв. от продажбата на които ще се отделят в подкрепа на организацията. Първата книга от „Розовата серия“ е любовният роман „Любов, канела и захар“ на писателката Юлия Ханел. Книжата може да се закупи на място в Клуба на „Една от 8“ или в мрежата на книжарници „Арт плюс“ в цялата страна и онлайн.

 

За „Любов, канела и захар“

 

Голямата любов на Марит я води от Хамбург в едно малко градче. Там обаче тя се оказва изоставена. След като си намира работа в малко кафене, Марит е принудена да се разбира с вечно намусения си колега Мориц и със странните жители на градчето.

 

Когато един ден неочаквано намира забравена флашка в кафенето, тя започва да търси притежателя ѝ. А той ще се окаже не само много чаровен, но и със страхотно чувство за хумор. Двамата започват да си кореспондират с имейли, а Марит иска да получава все повече и повече – от него и от живота…

 

Но дали е възможно чувствата, които се зараждат между редовете, да съществуват и в реалния живот...

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития