Новини - България

Искат забрана на рекламата и промоцията на цигари
Прочетена: 647 пъти

Сдружение „Коалиция за живот без тютюнев дим“ инициира петиция „Не на рекламата на тютюневи продукти”. В нея се настоява за въвеждане на забрана на рекламата, промоцията и спонсорството на тютюневи изделия. Пълният текст на петицията гласи:

 

„Скъпи приятели,

Сигурно ви прави впечатление колко много стават напоследък билбордовете с млади и щастливи хора, които рекламират цигари. Появяват се и любими артисти, които за хилядарка, не се замислят какво представят.

Тютюневата индустрия се стреми да привлече нови потребители, за да замени отказалите се и починалите. Масови маркетинг кампании примамват особено младежите и жените.

Показването на кутиите цигари в местата за продажба – по рафтове и витрини, е също реклама и стимулира тютюнопушенето. Младите хора получават послания, които създават положителни нагласи към тютюневите марки и продукти.

Според СЗО тютюневите изделия са единственият законен потребителски продукт, който убива, когато се използва точно, както е предвидено от производителя! Защо е позволено той да се рекламира?

Нека да се противопоставим на натиска на тютюневата индустрия!

Нека децата от малки израснат с правилната представа кое е модерно, нормално и престижно!

Нека помогнем на младите хора да си спестят пристрастяването, болестите и преждевременната смърт!

 

Подпишете тази петиция, ако смятате, че рекламата, промоцията и спонсорството на тютюневите изделия трябва да бъдат забранени!

 

Сдружение „Коалиция за живот без тютюнев дим“

 

Каузата „Не на рекламата на тютюневите изделия” може да бъде подкрепена онлайн ТУК.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития