Новини - България

Искат забрана на рекламата и промоцията на цигари
Прочетена: 644 пъти

Сдружение „Коалиция за живот без тютюнев дим“ инициира петиция „Не на рекламата на тютюневи продукти”. В нея се настоява за въвеждане на забрана на рекламата, промоцията и спонсорството на тютюневи изделия. Пълният текст на петицията гласи:

 

„Скъпи приятели,

Сигурно ви прави впечатление колко много стават напоследък билбордовете с млади и щастливи хора, които рекламират цигари. Появяват се и любими артисти, които за хилядарка, не се замислят какво представят.

Тютюневата индустрия се стреми да привлече нови потребители, за да замени отказалите се и починалите. Масови маркетинг кампании примамват особено младежите и жените.

Показването на кутиите цигари в местата за продажба – по рафтове и витрини, е също реклама и стимулира тютюнопушенето. Младите хора получават послания, които създават положителни нагласи към тютюневите марки и продукти.

Според СЗО тютюневите изделия са единственият законен потребителски продукт, който убива, когато се използва точно, както е предвидено от производителя! Защо е позволено той да се рекламира?

Нека да се противопоставим на натиска на тютюневата индустрия!

Нека децата от малки израснат с правилната представа кое е модерно, нормално и престижно!

Нека помогнем на младите хора да си спестят пристрастяването, болестите и преждевременната смърт!

 

Подпишете тази петиция, ако смятате, че рекламата, промоцията и спонсорството на тютюневите изделия трябва да бъдат забранени!

 

Сдружение „Коалиция за живот без тютюнев дим“

 

Каузата „Не на рекламата на тютюневите изделия” може да бъде подкрепена онлайн ТУК.

Коментари