Събития -

януари 2017

ПВСЧПСН
      
     
20 януари
Петък
Инвазивни кардиолози от 10 страни се събират в София
Аджъбадем Сити Клиник Болница Токуда
гр. София, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б
13:00 - 14:00 ч.

На 20.01.2017 г., петък, от 13:00 ч. в сградата на Аджъбадем Сити Клиник Болница Токуда ще се проведе пресконференция във връзка с Шестото издание на Българския бифуркационен курс, който се провежда под егидата на Българското дружество по интервенционална кардиология. 

 

Участие ще вземат съдиректорите на курса доц. Добрин Василев, началник на Клиниката по кардиология в УМБАЛ "Александровска", и д-р Валери Гелев, началник на Клиниката по Кардиология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. От международните гости в пресконференцията ще се включи д-р Джанлука Ригатели, директор на многопрофилната болница Ровиго, Италия.

 

Програмата на курса традиционно съчетава теоретична и практическа част - случаи на живо, в които специалисти от 10 европейски страни ще покажат умения съвместно с българските си колеги. Гостите са от Франция, Италия, Испания, Белгия, Полша, Германия, Гърция, Сърбия, Македония, Унгария и Румъния.

"За първи път ще има сесия за обучение на млади интервенционални кардиолози, които ще работят под ръководството на гост-лекторите от чужбина. Това е уникален шанс за тяхното професионално развитие, който получават у дома", обясни доц. Добрин Василев.

Предвидени са и дебат-сесии, които целят да представят всички гледни точки по актуални теми в интервенционалното лечение, една от които е диабетът.

"Шестото издание на Българския бифуркационен курс ще разгледа актуалните теми на инвазивната кардиология с разширяване на темата към третирането на хроничните оклузии. Ще бъдат показани нови методи на диагностика с най-съвременни вътресъдови ултразвукови апарати, както и нови поколения стентове", допълни д-р Валери Гелев.

Курсът ще представи и новите интервенционални проучвания с резултати от инвазивно и хирургично лечение, които са от особен интерес за младите лекари.