Събития -

април 2016

ПВСЧПСН
    
 
12 април
Вторник
Информационен ден „Инициатива за иновативни лекарства”
София Хотел Балкан, зала „Средец“
гр. София, пл. „Света Неделя“ № 5
09:30 - 12:30 ч.

На 12.04.2016 г. (вторник) от 09:30 часа в София Хотел Балкан, зала „Средец“ (пл. „Света Неделя“ № 5) ще се проведе информационен ден на тема: „Инициатива за иновативни лекарства”. Организатор на събитието е Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM) с подкрепата на Министерството на науката и образованието и Министерството на здравеопазването.

 

Инициатива за иновативни лекарства (Innovative Medicines Initiative - IMI) е най-голямото публично-частно партньорство в Европа, целящо ускоряване на разработването на по-ефективни и безопасни лекарства.

 

IMI e отворена и за българската академична общност, като на събитието ще бъде представена информация как българските учени могат да инициират проекти по Инициативата или да се включат във вече текущи такива.

 

Информационния ден ще открият д-р Бойко Пенков, заместник-министър на здравеопазването и Красимир Киряков, заместник-министър на образованието и науката.

 

Чуждестранни лектори на форума ще бъдат д-р Хю Лаверти, ръководител на научните операции в IMI и Катарина Ангрош, заместник-директор по научната дейност в Европейската федерация на фармацевтичните индустрии и асоциации (EFPIA).