Новини - България

Илко Семерджиев: Целта ми ще бъде здравната система да се успокои
Прочетена: 2373 пъти
Снимка: Фейсбук

Спокойствие в системата, предвидима среда, възстановяване на баланса и коригиране на някои грешки. Това ще бъдат основните приоритети на новия служебен министър на здравеопазването Илко Семерджиев, посочени от самия него в личния му Фейсбук профил.

 

В навечерието на официалното си встъпване в длъжност той благодари за подкрепата и добрите думи, които е получил, и обещава в рамките на седмица да се запознае с "наследството" от предшественика му д-р Петър Москов. Семерджиев вярва, че ще съумее да формира добъръ екип в Министерството на здравеопазването и въпреки кратките срокове, в които ще бъде принуден да работи, ще очертае параметрите, с които биха могли да се постигнат подобрения в системата.

 

Предлагаме ви цялото му обръщение, публикувано в социалната мрежа:

 

Скъпи приятели,


Благодаря ви за поздравленията, добрите думи и доброто отношение!
Уверявам ви, че ще направя всичко възможно, за да оправдая доверието ви. Зная, че във вербалното пространство на политиката лъжата често е на въоръжение и затова държа да кажа следното – от мен очаквайте респект към фактите, максимално възможната обективност и служба в обществен интерес. Зная, че при липсата на законодателен орган е много трудно да се направят значими промени в здравната система, но все пак могат да бъдат възстановени някои баланси, както и да бъдат поправени някои грешки. Целта ми ще бъде здравната система да се успокои; нормативния хаос да бъде намален; колегите да получат по-предвидима среда, за да могат да планират живота си, а хората да могат да разчитат повече на тях и на здравеопазването като цяло. Съзнавам, че въпреки късия срок очакванията към мен ще бъдат големи и ще дам всичко от себе си, за да постигна подобрения. В едноседмичен срок ще вляза в документалната и фактическа информация за здравната система, след което ще оповестя завареното и ще очертая параметрите на решенията, с които биха могли да се постигнат подобрения. Ще се наложи да работя и в други области на социалната политика, но вярвам, че ще мога в МЗ да формирам добър екип, който ще се грижи за изпълнението на решенията. Сигурен съм, че макар и за няколко месеца ще постигнем възможното, за да отчетем напредък и да оставим здравеопазването и държавата в по-добро състояние.


Илко Семерджиев

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития