Новини - България

И журналист си тръгва от Фонда за лечение на деца
Прочетена: 666 пъти
Милена Златкова Снимка: личен архив, Фейсбук

Известният журналист от радио "Витоша" и един от водещите на популярното предаване "Тройка на разсъмване" Милена Златкова също се оттегля от Обществения съвет на Фонда за лечение на деца. Своето решение тя обяви публично на личната си страница във Фейсбук.

 

Основният й мотив е, че не желае повече да подкрепа "опороченото добро", както нарича работата на Обществения съвет. Публикуваме съобщението й с незначителни съкращения.

"През годините научих, че каузите стават реалност и мечтите се сбъдват, когато...не се отказваш. Оказа се, че желанието за промяна и помощ има различни измерения. Едно от тях е да не бъда част от порочна система. И когато се окаже, че на даден етап е невъзможно да бъде облагородена отвътре - изходът е един.

С това, членовете на Обществения съвет към Фонда за лечение на деца стават с един по-малко, в мое лице. С още един!

Присъствах на достатъчно вулгарни ситуации, в заседания, които бяха...плашещи със своята реалност. Цинична реалност. Отдавна "разредих" участието си. И официално ставам част от хората, нежелаещи да подкрепят "опороченото добро". Не ми е за пръв път, но се молех да има и друг шанс.

Битките продължават.

А всички ние, ще продължим, както винаги - крачка по крачка, всеки ден, за още едно детенце, за още едно семейство. Отново, отначало, винаги.

Защото държавата, трябва да служи на хората.

А някои го забравиха.

Вярвам, че действащ Фонд за лечение на деца ще има. Ефективен. Човешки. С други хора, на друг етап".

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития