Новини - България

И университетските болници се разграничиха от лекарските протести
Прочетена: 516 пъти

Асоциацията на университетските болници излезе с декларация, с която се разграничават от „заявените стачни действия на лекари и медицински персонал“.

 

Като причини за позицията те посочват:

 

„Защото те не са решението. Защото вече повече от 20 години се опитваме да преодолеем проблемите със стачки и конфронтации, от което загубиха най-вече нашите пациенти. А здравната система не удовлетворява никого.

Затова настояваме вместо на улицата всички страни в липсващия диалог на тема „реформа в здравеопазването“ да седнат на масата на преговорите и заедно да намерим решение на неизяснените въпроси, на противоречията и несъгласията между нас.

В медицината революции и чудеса не съществуват. Всички резултати идват след много, дълги и съвместни усилия на много хора. Реформата също не може да се случи от днес за утре - при това, като се следва само една безпогрешна линия. Затова сме убедени, че посоката на промяна трябва да бъде подкрепена, а разногласията да бъдат изчистени в съвместни разговори.

Това ще бъде доказателство за отговорното ни поведение, като лекари, които са призвани първо да гарантират качествено, постоянно и навременно лечение на пациентите си и като мениджъри, които трябва да осигурят стабилност на лечебните заведения, в които работим“.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития