Новини - България

Хемодиализата в Монтана - с нова апаратура в изцяло модернизирано отделение
Прочетена: 165 пъти
Снимка: МЗ

Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Стамен Илиев“ в Монтана получи нова диализна апаратура, осигурена с капиталови средства на Министерство на здравеопазването (МЗ), съобщава пресцентърът на ведомството. На лечебното заведение са предоставени 10 нови диализни апарата на стойност 210 хил. лв. Ремонтът на диализната зала и лекарските кабинети е реализиран изцяло със собствени средства на лечебното заведение. Капацитетът на отделението по хемодиализа е за 80 болни с 18 обособени легла, уточняват от здравно министерство.

"Приветствам професионалните и мениджърските усиля, които ръководството на болницата в Монтана полага, за да са налице финансова дисциплина, качество и достъпност", заяви при откриването на обновеното отделение зам.-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова.

Изпълнителният директор на МБАЛ Монтана д-р Тодор Тодоров подчерта, че  благодарение на МЗ болницата вече разполага с нови апарати за хемодиализа от последен клас, които предоставят отлични възможности по златния стандарт за лечение на хронична бъбречна недостатъчност.

"Качеството на диализата става много по-добро, тя е по-поносима, по-щадяща, по-малко травматична за пациентите", допълни директорът на болницата.

На водосвета присъстваха областният управител Росен Белчев и кметът на общината Златко Живков, представители на Общинския съвет, на РЗИ, РЗОК и други.

 

От името на МЗ заместник-министър Йорданова подари на завеждащия диализното отделение д-р Иван Георгиев осветена икона на Свети Мина, която да дарява здраве и сили на лекари и пациенти

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития