Новини - Свят

Група медикаменти за лечение на диабет тип 2 намалява смъртните случаи
Прочетена: 389 пъти

Терапията на пациенти с диабет тип 2 с по-нов клас медикаменти - SGLT-2 inhibitors (инхибитори на натриево-глюкозния ко-транспортер), намалява във всички случаи смъртността и риска от хоспитализации вследствие на сърдечна недостатъчност, в сравнение с други глюкозо-понижаващи медикаменти. Това показват резултати от проучване, данните от което са представени в Американския колеж по кардиология във Вашингтон (САЩ), съобщава сайтът на академичната структура.

 

Мащабното международно проучване, провело се в 6 страни, обхваща широка популация от пациенти с диабет тип 2, които са получавали лечение с SGLT-2i. Данните са генерирани от лечебните заведения във Великобритания и Германия, от медицински искове и електронни здравни досиета в САЩ, както и от националните здравни регистри на Швеция, Норвегия и Дания.

 

Изследването обхваща 364 828 пациенти, разделени поравно на групи със съответните терапии на лечение. В края на проучването, във всички държави се отчита намаляване на броя хоспитализации  и смъртността вследствие на сърдечна недостатъчност при пациенти на терапия с SGLT-2i.

 

Изследователите предполагат, че сърдечно-съдовите ползи, наблюдавани по време на проучването, най-вероятно са свързани с ползите на класа медикаменти.

 

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития