Новини - България

Грипната епидемия се разраства. Удължават ученическата ваканция
Прочетена: 981 пъти
Снимка: Стопкадър от bTV

Грипът продължава да се разпространява. Днес обявиха епидемия в област Пазарджик. В грипна епидемия са още Софийска област, Кюстендилска област, Монтана, Стара Загора, Русе, Пловдив, Хасково, Габрово, Перник, Ямбол и Благоевград, а Разград е в преепидемична обстановка.

 

Медиците припомнят, че единствените ефективни препарати срещу грипа са антивирусните, а не антибиотиците и препоръчват да не се преминава към самолечение, а да търси лекарска помощ.

 

Вчера по заповед на кметовете на общини заради лоши метеорологични условия бе удължена ваканцията на много места в страната.

 

От 9 до 11 януари няма да има учебния занятия в областите Кюстендил, Габрово, Пазарджик, Силистра, Монтана и София-област, както и общините Благоевград, Димитровград, Хасково, Тополов град, Луковит, Стражица и Стамболово, Марица, Садово и Стамболийски.

 

Заради грипна епидемия в цялата Ямболска област също има тридневна ваканция до 11 януари включително.

 

В Русенско от 9 до 11 януари няма да се учи в общините Борово, Бяла и Ветово, в Сливо поле – само на 9 януари. В община Ценово неучебни са 9 и 10 януари. Във варненската община Суворово са затворени за два дни двете училища и детската градина, както и в селата Чернево и Николаевка.

 

На 9 и 10 януари няма да се учи и в област Стара Загора, общините Велико Търново, Враца, Мездра, Роман, Криводол, Борован, Хайредин, Тетевен и Угърчин. Два дни няма да отварят училищата и в хасковските общини Минерални бани и Свиленград.

 

Кметовете на всички общини от област Перник също разпоредиха ваканция до 10 януари включително. Два дни е допълнителната ваканция в пловдивските общини Карлово, Лъки и Асеновград.

 

В община Добрич няма да ходят на училище от 9 до 11 януари включително, а в Тервел – на 9 и 10.

 

В общините Сливен, Троян, Симеоновград, Дългопол, Нова Загора, Твърдица и Котел неучебен засега ще бъде само 9 януари (понеделник).

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития