Новини - България

Готови са формулярите на пет деца за лечение в чужбина
Прочетена: 372 пъти

Още пет деца ще бъдат изпратени за лечение в чужбина от Министерството на здравеопазването (МЗ) и Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), обявиха от ведомството на министър Петър Москов в съобщение до медиите. 

 

Днес министър Москов е подписал един формуляр S2, а управителят на НЗОК Глинка Комитов е сложил подписа си под още четири формуляра, с които държавата поема финансирането на лечението в чужбина на пациенти до 18г., което не се заплаща от здравната каса.

 

От министерството припомнят също, че на 28 април 2016г. управителят на НЗОК подписа други 4 формуляра S2 за лечение на деца в чужбина, постъпили от Център "Фонд за лечение на деца" (ЦФЛД) на 27 април.

 

По този начин здравното ведомство категорично опровергава всички твърдения, че в последните дни има забавяне на придвижването на документи на деца, нуждаещи се от лечение в чужбина, се казва още в съобщението.

 

"Създадена е необходимата организация за обработване в спешен порядък на заявления за лечение на деца в чужбина, нуждаещи се от подписа на министъра на здравеопазването или управителя на НЗОК за формуляр S2", уверяват здравните власти.

 

От здравното министерство уточняват, че според нормативните актове (Наредба 14 от 19.04.2007г.), съобразени с директивите на ЕС, такъв документ (S2) се подписва от управителя на НЗОК и от министъра на здравеопазването.

Коментари

февруари 2024

ПВСЧПСН
   
   

Събития

Няма събития