Медицина на бъдещето -

Google инвестира в стартъп, който превръща смартфоните в медицински устройства
Прочетена: 249 пъти

Световният гигант Google е купил  иновативния стартъп Senosis Health, който превръща смартфоните в медицински устройства. Компанията е разработила приложение за смартфони, които могат да помогнат при диагностицирането на болести и то без допълнителен хардуер, а само като се използват наличните компоненти на смартфоните, пише GeekWire.com.

 

Senosis Health е основана от компютърния специалист и електроинженер от Вашингтонския университет Шветак Пател.  Чрез Senosis Health Пател и неговият екип от около дузина инженери и лекари поемат предизвикателството да превърнат смартфоните в устройства за наблюдение, които събират показатели за здравето и да диагностицират белодробната функция, количеството на хемоглобина и друга критична информация за здравето.

 

Компанията разработва софтуерни инструменти, с които използва данните от акселерометрите, микрофоните и камерата за диагностика на здравословното състояние на потребителите. Така например светкавицата на камерата може да освети и анализира пръстовия отпечатък, пише Digital.bg.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития